Brekkestø DVD

I tredje vers i Brekkestøvisen står det : ”Når sommeren bryder frem, og ferien begynder, da tømmes alle byens hjem. Og hitned folk seg skynder. Her mødes de fra år til år, og alle er fornøia. De ved de gode dager får på denne greie øia.”I et avisklipp i Morgenbladet fra 1963 står det at man forstår best Sørlandets gigantiske charme når man kommer der en julidag med blå himmel og gnistrende sol. Å ligge på en holme, kjenne sola og varmen, høre på bølgene som slår mot land, måkeskrik og smeikende vind. Det er Sørlandet på sitt beste.

Eestetikk, stemninger og intuisjon er elementene i mitt fotografiske avtrykk. Lyset er kraften som gir naturen karakter. Å fange øyeblikket når landskap og lys forenes – er min signatur. Brekkestøhistorien er også en del av helheten. De gamle bildene forteller på sitt eget språk om det som en gang var. Den som vil vite mer, kan selv skaffe seg kunnskap gjennom bøker og kompendier om Brekkestø.

DVD-en er delt opp i 6 forskjellige serier, som bl.a. omfatter gamle bilder frem til ca. 2002. To serier tar for seg selve husene i Brekkestø, hvorav den ene er i sort hvitt. Den neste omhandler Brekkestø havn & gatelangs. Så kommer selve skjærgården rundt Brekkestø og til sist «Mine favoritter.»
Mitt presentasjonsverktøy er dataprogrammet PowerPoint fremvisning.  Seriene kan også ses i Windows Media Player,  og i PDF-format. I utgave tre har jeg også lagret bildene som Jpeg-format.  Dette betyr bl.a. at enkeltbilder eller alle seriene kan overføres til fotoramme.
Dersom en har vanlig programvare på PC-en, skulle det være enkelt å spille av DVD-en.  Den vil vanligvis starte automatisk i Windows Media Player.  For å kunne utnytte innholdet optimalt følger det med en brukerveiledning på norsk eller engelsk.

Jeg håper du vil glede deg over bildene fra Brekkestø, og at det vil gi deg lyst til å oppleve denne naturperlen hele året.  Med vennlig hilsen Olaf T. Tønnessen